Ontdek dit magnifieke vakantieland

De Amazone is een gebied dat al onze fantasieën tart; meer dan 7 miljoen km² regenwoud waarvan 60% in Brazilië, meer dan 1.000 rivieren waarin 20% van het zoete oppervlaktewater op aarde stroomt, de hoogste biodiversiteit ter wereld met 100 miljoen insectensoorten, tienduizenden plantensoorten en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. Ruim 20% van alle vogels op aarde leeft in het Amazonegebied en geschat wordt dat 50% van de biodiversiteit in de Amazone nog niet ontdekt is.

De Amazone is adembenemend mooi

Amazone BraziliëHet gebied van de Amazone in Brazilië is mysterieus, indrukwekkend en vooral heel erg mooi. Ondanks de gevaren die er natuurlijk schuilen in de Amazone is een rondreis door de Amazone volstrekt veilig en zeker aan te bevelen voor wie dit gebied een keer gezien wil hebben en in Brazilië op vakantie is. Klik op de foto’s op deze pagina om iets meer te ervaren van de mysterieuze schoonheid van dit deel van de wereld. Bekijk ook de aanbevolen rondreizen door de Amazone onderaan de pagina.

Flora en fauna in de Amazone

Amazone vogelsZoals in de eerste alinea al aangegeven is er een werkelijk enorm aantal dieren en planten te vinden in de Amazone. Ara’s, kaaimannen, jaguars, zoetwaterdolfijnen, boshonden, apen, moerasherten en vele, vele andere bekende en minder bekende soorten. Kleurrijke vogels, gevaarlijke vissen, vlinders met een bijna onwerkelijke kleurenpracht, vijgenbomen, papaya, noten en natuurlijk de gigantische waterlelie Victoria regia.

Om de verborgen geheimen, de dieren, planten en mensen van de Amazone te ontdekken heb je echt een goede gids nodig en daarom is het belangrijk om een amazone rondreis goed voor te bereiden.

Amazone Rondreis BraziliëRondreis Amazone Brazilië

Een rondreis door de Amazone in Brazilië kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld vanuit de hoofdstad Manaus, met een boottocht (amazone cruise) of met een avontuurlijke excursie. Op verschillende plekken zijn er goede lodges waar je midden in de jungle kunt overnachten. Het Amazonegebied is enorm groot en niet alle delen zijn begaanbaar of toegankelijk voor toeristen. Informeer daarom goed naar alle mogelijkheden en maak een keuze in wat je graag wilt zien.

Amazone encontro das águasBezienswaardigheden in de Amazone

Mooie plekken zijn Monte Roraima, de hoogste berg in het Amazone gebied, de ‘econtro das águas’ waar twee rivieren van verschillende kleur samenkomen zonder te mengen, de Rio Negro en de steden Manaus en Belém. Verder zijn er uiteraard vele prachtige plekken die je met behulp van een reisgids of een gespecialiseerde reisorganisatie kunt ontdekken.

Geselecteerde Amazone rondreizen

Amazone Brazilië

Individuele rondreis Amazone

Bij verre reizen specialist Tenzing (Kuoni) boekt u prachtige reizen door de Amazone. De reisduur varieert van 4 – 7 dagen en u bezoekt o.a. de Rio Negro vanuit een exotische lodge middenin de jungle. Deze amazone reizen zijn prima in te passen in een eigen programma of te combineren met een strandvakantie. Uitbreiden en aanpassen aan uw eigen wensen is uiteraard mogelijk.

Je eigen rondreis met de Amazone samenstellen

Specialist in verre reizen Riksja Travel biedt je de mogelijkheid om helemaal zelf je ideale rondreis door Brazilië samen te stellen. Kies deze ‘bouwsteen’ voor de Amazone en vul het aan met bezoeken aan andere delen van het land. Riksja helpt je bij alle details en het boeken van vluchten en hotels.

Avontuurlijke rondreis Amazone

Geweldige 20-daagse rondreis van Djoser, specialist in avontuurlijke reizen. U ziet de adembenemend mooie natuur van de Amazone, met zoetwaterdolfijnen, vogels, apen en wilde dieren, lokale bevolking in afgelegen dorpjes, maar ook bruisende steden als Belém en Manáus.

Rondreis met Amazone boeken?

Reisaanbieders