Noordoost Brazilië

De regio van Brazilië die het Noordoosten wordt genoemd bestaat uit negen staten: Alagoas, Bahia, Ceará, Maranhão, Paraíba, Pernambuco, Piauí, Rio Grande do Norte en Sergipe. Het is vooral vanwege de kust en de stranden dat dit deel van het land zo geliefd is bij vakantiegangers. Vanuit Europa zijn er goedkope rechtstreekse vluchten naar het Noordoosten van Brazilië. Uitstekend geschikt dus voor een heerlijke tropische strandvakantie maar ook ideaal om te duiken of kitesurfen. Prachtige stranden zijn te vinden in Porto de Galinhas, Pipa, Cumbuco en Taiba. Klik op een ‘druppel’ in het kaartje onderaan de pagina voor meer informatie.

Meer dan strand alleen

Het Noordoosten van Brazilië heeft echter meer te bieden dan de blauwe zee en witte stranden. Al sinds de prehistorie is dit deel van het land bewoond door Indianen die in het begin van de kolonisatie goederen ruilden met de Europeanen, vooral het beroemde hardhout pau-brasil.

tui fortaleza

Startpakket Noord-Oost Brazilië en Fortaleza

Reisorganisatie TUI biedt een ideaal pakket om zelf je vakantie samen te stellen: heen- en retourvlucht met KLM naar Fortaleza, transfer naar het hotel en de eerste twee nachten in het mooie Oasis Atlantico Hotel. De rest van je verblijf vul je helemaal zelf in!

Fernando de Noronha

Complete vakantie in Noord-Oost Brazilië

Bij Tenzing Travel krijgt u nog echt persoonlijke aandacht om de ideale vakantie samen te stellen. Bijvoorbeeld een combinatie van een prachtige rondreis door het Noord-Oosten met een een verblijf van een paar dagen op het ongekend mooie eiland Fernando de Noronha.

Nederlandse invloeden

Olinda Brazilië In het jaar 1500 werd Brazilië ontdekt door de Portugees Pedra Alves Cabral en ook de Fransen kwamen al snel in het gebied aan. Maar het waren vooral de Nederlanders die een belangrijke rol speelden in deze regio met de West-Indische Compagnie. Johan Maurits versloeg in 1637 de Portugezen en Recife werd de hoofdstad van Hollands-Brazilië. Heel interessant is dat de Brazilianen vandaag de dag nog met veel liefde spreken over de invloed van de Hollanders op het ontstaan van hun land. Het Noordoosten is daarom een regio die rijk is aan geschiedenis en cultuur en iedereen die daarin geïnteresseerd is kan hier zijn hart ophalen! Steden als Recife, Natal en Salvador, maar ook de historische stad Olinda mogen daarom niet in uw vakantie ontbreken (klik op de foto voor een vergroting).

Vakantie boeken? Reisaanbieders