Ontdek dit magnifieke vakantieland

Ontbijt Brazilië

Heerlijk eten en drinken is één van de boeiende aspecten van Brazilië. U zult versteld staan van de variatie aan gerechten, heerlijke vruchten en bijzondere gewoontes. Naast de landelijk bekende gerechten en drankjes zijn er ook heel veel lokale bijzonderheden te vinden waarin vaak de oorsprong van de bevolking een rol speelt; Afrika, Europa, Azië of inheems.

Vruchten BraziliëFruit is er in heel veel soorten, van bekende soorten zoals appels tot de meest exotische tropische vruchten. Brazilianen eten graag fruit en vruchtensappen zijn ook zeer populair; ze heten ‘vitaminas’! Een paar dingen die u tijdens uw reis in ieder geval moet proberen:

Feijoada: een heerlijk nationaal gerecht van rijst, zwarte bonen en vlees. Ongekend lekker! Lees hier het recept.

Churrasco rodizioChurrasco: de Braziliaanse manier van barbecueën maar met een kwaliteit vlees die u nog nooit eerder ervaren heeft. In speciale Rodízio restaurants komen de obers telkens bij uw tafel met een spies waar u een klein stukje vlees kunt kiezen dat ze voor u afsnijden. Een unieke ervaring!

Caipirinha: de nationale cocktail van limoen, suiker, ijs en cachaça (sterke drank van suikerriet). Bekijk hier het recept.

Batida: zoete cocktail met een beetje room. Bijvoorbeeld batida de coco (kokos) of de verukkelijke batida de maracuja (passievrucht).

Guaraná: heerlijke frisdrank gemaakt van de nootjes van de Guaraná plant uit de Amazone. Guaraná wordt door de indianen al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk energiesupplement. In Brazilië is het de nationale frisdrank en u ziet een 2-liter fles op de foto bovenaan deze pagina. Met op de achtergrond het zwembad van een paradijselijk resort (pousada) aan de kust in het Noordoosten. Een betere combinatie is er bijna niet!

Vakantie boeken?

Reisaanbieders