Steden in Brazilië

Brazilië is met 201 miljoen inwoners het vijfde land ter wereld, 21 miljoen mensen wonen in de metropool São Paulo, de nummer 10 in het lijstje van grootste steden ter wereld.

Sao_PauloSão Paulo is een bezoek zeker waard, zeker voor wie geïnteresseerd is in cultuur, muziek, theater, dans, kunst en gastronomie. En natuurlijk is het dé plek in Brazilië voor het leggen van zakelijke en commerciële contacten. Toch zien de meeste toeristen alleen het vliegveld van São Paulo en kiezen ze andere steden als vakantiebestemming.

Populaire steden in Brazilië

Wie aan Brazilië denkt, denkt aan Rio. Rio de Janeiro spreekt als stad tot de verbeelding vanwege de beroemde stranden zoals Ipanema en Copacabana, de beroemde voetbalclubs, samba en Carnaval. Salvador de Bahia is ook populair bij vakantiegangers, met name door de lange geschiedenis van de stad en de Afrikaanse invloeden.

ParatyManaus is als hoofdstad van de staat Amazonia de ideale uitvalsbasis voor tochten en excursies door het Amazonegebied en heeft daarnaast ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Paraty is een klein koloniaal stadje in de staat Rio de Janeiro, zeer populair bij toeristen en echt de moeite waard. Florianópolis in het zuiden is een interessante stad die bijna Europees aandoet met prachtige stranden.

Brasilia stad

Curitiba in de staat Paraná is een voorbeeldstad in Latijns-Amerika en wordt geroemd vanwege de infrastructuur en het openbaar vervoer. Bezienswaardigheden zijn het theater ‘Teatro Ópera de Arame’, het museum Oscar Niemeyer en de botanische tuin. Natal, Fortaleza en Recife in het Noordoosten zijn ook populair en prima te combineren met een verblijf aan één van de prachtige stranden in die regio. De hoofdstad Brasilia is dynamisch en modern en een ‘must’ voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en planologie.

Meer bestemmingen zien? Bestemmingen