Ontdek dit magnifieke vakantieland

De stad Salvador of Salvador de Bahia heet officieel “São Salvador da Bahia de Todos os Santos”. Tot 1763 was Salvador de hoofdstad van Brazilë. De stad is gesticht op de plek waar de Portugezen in de Allerheiligenbaai in 1501 voet aan wal zetten om dit deel van de wereld te kolonialiseren.

Afrikaanse invloeden in Salvador Brazilië

De ontwikkeling en cultuur van de stad Salvador in Brazilië is sterk beïnvloed door de grote aantallen slaven uit Afrika die werden aangevoerd om te werken op plantages en suikerfabrieken. Het grootste deel van de huidige bevolking van Salvador stamt af van deze slavenpopulatie.

De Afrikaanse invloeden zijn ook nog terug te vinden in het godsdienstige ritueel Candomblé, in de vechtsport en dans Capoeira en in de vele culinaire specialiteiten.

Bezienswaardigheden in Salvador

Salvador_BahiaSalvador is zeker de moeite van een bezoek waard, zoals ook wij met onze familie gedaan hebben (zie foto). De prachtige historische stad staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed. De stad ademt overal geschiedenis waarin Europa een belangrijke rol heeft gespeeld.

Tradities, culturele feesten, de reusachtige markt met allerlei exotische producten zoals de cashewvruchten op de foto hiernaast en Cashewnoten Brazilieprachtige stranden maken deze toeristische trekpleister helemaal compleet.

Salvador de Bahia bezoeken

De stad Salvador is een bezoek meer dan waard, maar het is wel aan te bevelen om iemand mee te nemen die de stad kent. In ons geval zijn wij rondgeleid door de Nederlandse eigenaar Ger van de prachtige pousada Praia das Ondas waar we een heerlijke week hebben doorgebracht. Samen met zijn Braziliaanse vrouw runt hij dit unieke kleinschalige resort direct aan het strand. Je kunt een verblijf in Praia das Ondas rechtstreeks boeken via Booking.com of bij Riksja Travel.

Een andere goede mogelijkheid om deze bruisende stad te bezoeken is natuurlijk een rondreis boeken met Salvador de Bahia in het programma:

De stad Salvador de Bahia is uitstekend bereikbaar vanwege het moderne internationale vliegveld. Kijk voor rechtstreeks vluchten op de pagina goedkope vluchten naar Brazilië.

Salvador combineren met strand?

Strandvakanties