Watervallen in Brazilië - Foz do Iguaçu

De beroemde watervallen in Brazilië bij Foz do Iguaçu in Paraná zijn met 2,7 kilometer lengte de grootste waterval ter wereld. Ook het aantal watervallen is ongeëvenaard; tussen de 275 en 300. Het totale volume water dat deze watervallen passeert is de gigantische hoeveelheid van 6,5 miljoen liter per seconde en dat kan in de regentijd oplopen tot meer dan 12 miljoen liter!  Dat is bijna net zoveel als bij de Victoria watervallen in Afrika. De Foz do Iguaçu watervallen in Brazilië vormen een letterlijk adembenemend schouwspel. Bekijk ook de video en foto’s onderaan deze pagina.

De watervallen van Foz do Iguaçu – zeer toegankelijk

Waterval brazilië iguaçuHet unieke van de Foz do Iguaçu watervallen in Brazilië is de toegankelijkheid. Door de ligging heb je een indrukwekkend uitzicht over de volle breedte van de watervallen. De grens tussen Brazilië en Argentinië loopt precies door de watervallen en vanuit beide landen is de Foz do Iguaçu waterval van dichtbij te benaderen. Een loopbrug brengt je tot vlakbij de ‘garganta do diabo’ (keel van de duivel); daar heb je een duizelingwekkend uitzicht op deze halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort (klik op de foto).

De beste tijd om op vakantie te gaan

Een vakantie in Brazilië is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze spectaculaire waterval die het decor is geweest voor beroemde speelfilms zoals Miami Vice (2006), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) en The Mission met Robert de Niro (1986) – zie trailers onderaan deze pagina. De beste tijd om de Foz do Iguaçu watervallen te bezoeken is het voorjaar (oktober – december) of het najaar (april – juni). In de zomer (december – maart) is het in dit gebied zeer heet en vochtig en in de winter (juli – september) kan het waterpeil soms wat lager zijn.

Je kunt deze watervallen in Brazilië prima op eigen gelegenheid bezoeken, daarvoor moet je een binnenlandse vlucht nemen naar Foz do Iguaçu. De stad heeft veel goede hotels. Je kunt natuurlijk ook een rondreis kiezen met de watervallen in het programma:

Brazilië reis Iguacu

Individuele rondreis Foz do Iguaçu

Geweldige rondreis van NRV Reizen met de mooiste plekken van Brazilië in 17 dagen. Naast Foz do Iguaçu o.a. de Pantanal, Rio, de Amazone en Salvador. Inclusief binnenlandse vluchten.

Rondreis Brazilie

Individuele rondreis Foz do Iguaçu

In de 20-daagse rondreis van Fox (ANWB) ziet u de mooiste plekken van Brazilië. Naast Foz do Iguaçu bezoekt u o.a. Rio en de Amazone. Inclusief alle binnenlandse vluchten.

Rondreis met Foz do Iguaçu

Individuele rondreis van dé Brazilië specialist Tenzing. In 12 dagen de hoogtepunten van het land inclusief Foz do Iguaçu.

Rondreis Brazilie SNP

Bouwsteen met Foz do Iguaçu

Volledig verzorgd arrangement van drie dagen van SNP Natuurreizen (ANWB). Aanpassen en uitbreiden mogelijk.

3 dagen Foz do Iguaçu

Arrangement van drie dagen in Foz do Iguaçu van VakantieXperts. Ideaal te combineren met andere bestemmingen in uw eigen rondreis.

Rondreis Pantanal Rio Bonito

Rondreis Argentinië en Brazilië

Weergaloos mooie rondreis van Baobab door Brazilië en Argentinië met een uitgebreid bezoek aan de Watervallen van Foz do Iguaçu.

Foz do Iguaçu watervallen Brazilië:

Eigen foto’s van de Iguaçu watervallen:

Filmtrailers van films die opgenomen zijn in Iguaçu:

The Mission Met Robert de Niro, Jeremy Irons en Ray McAnally. Muziek van Ennio Morricone. https://www.youtube.com/watch?v=UFoA4W8CCYQ Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Met  Harrison Ford, Cate Blanchett en Shia LaBeouf. Regie Steven Spielberg. https://www.youtube.com/watch?v=gQT5k8qsI34

Deze watervallen bezoeken? Reisaanbieders